Advies meester Sander: maak vlieguren!

DIRKSHORN – Als Sander Overpelt uit Heerhugowaard, leerkracht op OBS De Meerkoet in Dirkshorn, één tip mag geven aan huidige PABO leerlingen zou hij zeggen: “Maak zoveel mogelijk uren voor de groep.”

In de podcast ‘Voor de Klas’ vervolgt hij als een echte leraar: “Het gaat mis. Dat is niet erg. Je leert ervan. Ervaar het en geniet ervan. Het verschil tussen stage lopen en je eigen groep hebben is enorm. Als je dat in je achterhoofd hebt hoef je niet te denken ‘is dit het dan?’. Zet door en het komt goed.”

Sander staat al achttien jaar met heel veel plezier voor de klas op De Meerkoet. Hij is lovend over het team, de leermethode en het feit dat het een echte dorpsschool is.

In de podcast ‘Voor de Klas’ gaat Sanne de Weger elke week in gesprek met iemand uit het onderwijs. De podcast is te beluisteren via de website van Noordkop Centraal en via streamingsdiensten Spotify en Youtube Podcast.

Avatar foto
Onder 'Redactie Noordkop Centraal' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan redactie@noordkopcentraal.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0224-218218. Het bezoekadres is Piet Ottstraat 3, 1741 NW, Schagen. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):