Acties tegen asielopvang Wieringerwerf

WIERINGERWERF – Verschillende inwoners van Wieringerwerf zijn acties gestart tegen de opvang van vluchtelingen in het Van der Valk hotel in hun dorp. 

Vorige week werd bekend gemaakt dat het hotel de deuren sluit voor normale gasten. Het wordt volledig ingezet voor de opvang van vluchtelingen. Vanaf begin mei worden 100 vluchtelingen in het hotel opgevangen.

Met acties, een petitie en mogelijk juridische procedures probeert een aantal bewoners het plan nog tegen te houden.

Dennis de Groot is een petitie gestart. “Stop de Plannen: Ons Dorp, Onze Beslissing. Onze veiligheid, onze voorzieningen, onze manier van leven. Het is tijd om onze stem te laten horen en deze waanzin een halt toe te roepen”, schrijft Dennis bij de petitie.

Een andere inwoner is de Facebook-pagina ´Geen grootschalige asielopvang in Wieringerwerf´ begonnen.

24 april houden het COA en de gemeente Hollands Kroon een informatieavond over de plannen. De locatie is nog niet bekend.

 

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
 1. Zara
  Zara zegt:

  Zo jammer! Laten we eerst eens kijken wat er allemaal gaat gebeuren alvorens onze oordelen klaar te hebben. Kijk eens naar omliggende gemeenten; nergens last van de noodopvang aldaar. Maar wij gaan weer eerst lopen roeptoeteren!

 2. Opa Nol
  Opa Nol zegt:

  Juist , er komt verzet. En terrecht.
  We worden overspoeld!!!

  Kijk naar het conflict in het middenoosten, dat schuift rap onze kant op.

Reacties zijn gesloten.