Aanslag gemeentelijke belastingen 2020 eind februari in de brievenbus

Rond 29 februari 2020 ontvangt u van ons de aanslag gemeentelijke belastingen met daarop de WOZ-beschikking. Op het biljet staat aangegeven voor welke belastingen u wordt aangeslagen en de vastgestelde WOZ-waarde(n) van uw object(en) voor 2020.

Aanslagen digitaal verstuurd via Mijn Overheid

Ook dit jaar versturen wij de aanslagen digitaal via de berichtenbox van Mijn Overheid. Dit doen wij alleen als u bij Mijn Overheid heeft aangegeven dat u deze berichten digitaal wilt ontvangen. U ontvangt dan een e-mail waarin wordt aangegeven dat er een bericht voor u klaar staat. Na inloggen met uw DigiD kunt u de aanslag bekijken. In dit geval ontvangt u de aanslag niet meer op papier.

Informeel contact over WOZ-waarde: een beller is sneller

Wij hebben de WOZ-waarde van uw woning, bedrijfspand en/of grond voor het jaar 2019 opnieuw vastgesteld. Als u het niet met de waarde eens bent, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij willen, net als u, dat de WOZ-waarde klopt, want wij hebben er namelijk geen enkel belang bij om de waarde te hoog (of te laag) vast te stellen. U kunt hiervoor bellen met de medewerkers van WOZ/Belastingen via telefoonnummer 088 – 321 50 00.

Hollands Kroon mobiel

Op vier ochtenden van 9:00 tot 13:00 uur is de Hollands Kroon mobiel aanwezig voor vragen over de belastingaanslag. U bent welkom op 11 maart in Wieringerwerf, naast Lidl parkeerterrein , 12 maart in Nieuwe Niedorp, Winkelhart Niedorp, 17 maart in Anna Paulowna, markt Molenvaart en 19 maart in Hippolytushoef, Kerkplein .

Taxatie verslag

Als u het gevoel heeft dat de WOZ-waarde niet correct is, raden wij u aan om eerst het taxatieverslag te bekijken. U kunt het taxatieverslag downloaden via Mijn HK . Als u de aanslag via de berichtenbox van Mijn Overheid ontvangt, kunt u het taxatieverslag daar ook inzien. Op het taxatieverslag kunt u ook zien of de bij ons bekende gegevens van uw object(en) juist zijn. Als u van mening bent dat een aanslag en/of de WOZ-waarde onjuist is, kunt u ons bellen. Dit informele contact is mogelijk tot vier weken na dagtekening van het aanslagbiljet.

Formeel bezwaar

Komt u er met een van onze medewerkers van WOZ/Belastingen niet uit, dan kunt u alsnog formeel (binnen zes weken na de dagtekening van het aanslagbiljet) bezwaar maken. Ook formeel bezwaar maken is altijd gratis en u heeft er maar zelden een gespecialiseerd bureau voor nodig. Een bezwaar moet schriftelijk worden ingediend. Bezwaar per e-mail kan alleen als u uw bezwaar als bijlage meestuurt

Kwijtschelding

Onder bepaalde voorwaarden kunt u voor kwijtschelding in aanmerking komen. Wij hebben een samenwerkingsverband op het gebied van kwijtschelding met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. U kunt via de website van het hoogheemraadschap kwijtschelding aanvragen. U logt op deze website in met uw DigiD en kunt de verdere instructies op uw scherm volgen. Voor vragen over kwijtschelding neemt u contact op met de medewerkers van Invordering.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Kijk eerst of u een antwoord krijgt in de lijst van veel gestelde vragen WOZ of bij de veel gestelde vragen belastingen. Ook de tarieven vindt u hier terug. Staat uw vraag er niet bij of heeft u andere vragen of twijfels over uw WOZ-waarde of over één van de gemeentelijke heffingen? Belt u dan met de medewerkers van WOZ/Belastingen. Ook kunt u uw vraag/opmerking melden via het contactformulier. Daarnaast is het mogelijk om uw vraag te stellen via Facebook, Twitter of WhatsApp. Wij helpen u graag!

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):