4e ACON-autocrosswedstrijd

SINT MAARTEN – Op het ACON-terrein aan de Breelandsweg in Sint Maarten wordt zondag 10 juli om 11.30 uur de vierde autocrosswedstrijd gereden.

Dan worden de onderlinge krachten in de `Koningsklasse` ongetwijfeld al gemeten. Met drie races achter de rug zijn de klassementsverschillen bij de zware jongens nog marginaal. Nationaal stockcarkampioen van vorig jaar Pieter van de Lest uit Harkema is leider met 160 wedstrijdpunten.

Jon van ‘t Veer uit Assendelft staat tweede met 148 punten, gevolgd door Jacob de Vries uit Hallum met 133 punten en Bas Peetoom uit Winkel met 127 punten. In het overzicht van drie andere crossdisciplines kan nog verandering plaatsvinden, omdat het verschil tussen de nummers éen en twee slechts 20 punten bedraagt.

In de rodeoklasse en de superstandaards is de strijd ook gaande. Kevercoureur Patrick Sintebin is van plan zijn titel van vorig jaar te prolongeren. De ACON-organisatie voegt deze keer een extra element toe aan het programma namelijk een demonstratie met ongeveer 20 historische Formulie 1 – voertuigen.

Tussen de races zullen zij zich in de vorm van een parade d’élégance aan het publiek vertonen. De entreekosten zijn voor volwassenen € 8,- en voor de jeugd tot twaalf jaar € 2,-. De prijs is inclusief gratis parkeren, programmaboekje en weergave van de strijd via een groot Ledscherm-beeld.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: