3000 woningen in Hollands Kroon gescand

HOLLANDS KROON – Warmtescan heeft afgelopen winter ruim 3.000 woningen in Hollands Kroon gefotografeerd met een warmtebeeldcamera. Op deze foto’s is goed te zien waar in de woning energie lekt en waar voor inwoners kansen liggen om hun huis te verbeteren.

De foto’s zijn in Den Oever, Hippolytushoef, Wieringerwerf, Slootdorp, Middenmeer, Winkel en Nieuwe Niedorp gemaakt in gebieden waar veel woningen staan die voor 1990 gebouwd zijn. Hier staan veel woningen waarvan de isolatie beter kan. Bewoners waar het om gaat hebben hier eind 2023 een brief over ontvangen.

Met een warmtebeeldfoto kunnen warmteverliezen in woningen worden opgespoord. De foto’s zijn stuk voor stuk geanalyseerd en kregen een advies. Dat kwam in een rapport. De bewoners waar de foto’s zijn gemaakt, ontvingen het rapport met een uitnodiging voor een informatieavond. Die zijn inmiddels onder grote belangstelling in Den Oever en Hippolytushoef gehouden. In de andere dorpen volgen deze avonden in april en mei.

 

Avatar foto
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. M.kaan
    M.kaan zegt:

    Heb de fotoos binnen, super leuk om te zien hoe het is gesteld met de isolatie van het huis

Reacties zijn gesloten.