22 maanden cel voor Schagenaar W.S.

ALKMAAR – De 53-jarige Schagenaar W.S. moet bijna € 400.000,- terugbetalen en draait 22 maanden de gevangenis in. Dat heeft de rechtbank in Alkmaar besloten. 

S. kreeg door middel van een vervalst testament een erfenis van een tante van ruim € 340.000,-. Ook werden twee verzekeringsmaatschappijen voor tienduizenden euro’s opgelicht door middel van valse schadeclaims.

Het geld gebruikte hij onder andere om Porsches van te kopen. Ook probeerde hij een brasserie in Bergen over te nemen, maar dat lukte niet. 

Een voormalige vriend van de Schagenaar, de 53-jarige R.C., kreeg 160 uur werkstraf opgelegd, omdat hij de vervalste documenten zou hebben opgesteld. C. heeft dat zelf steevast ontkent, hij gaf aan het testament alleen te hebben vertaald.

De Alkmaarse rechtbank volgt met het vonnis de strafeis van justitie. De advocaten van de twee verdachten hadden vrijspraak gevorderd op basis van de verklaringen van hun cliënten. Die zeiden nooit de opzet te hebben gehad om iemand op te lichten. Daar gingen zowel het OM en de Alkmaarse rechtbank dus niet in mee.

Avatar foto
Van onze rechtbankverslaggevers.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Hendrik
    Hendrik zegt:

    Mooi moment William S om in je cel na te denken over al je zonden want dat zijn er nogal wat

Reacties zijn gesloten.