“2.000 woningen in Schagen Oost”

SCHAGEN – In Schagen Oost zouden wel 2.000 woningen moeten komen. Dat stelt VVD raadslid Jur Perton in de Podcast ‘Laan 19’. 

Schagen wil in Schagen Oost tussen de 1.100 en 1.500 woningen bouwen in een ruim opgezette wijk met veel groen. Volgens Perton is dat plan financieel niet haalbaar en moet dat aantal flink omhoog. Een woonbehoefte-onderzoek zou ook aantonen dat er veel extra woningen nodig zijn.

Perton heeft ook een mening over participatie en de crisisnoodopvang in Schagen Oost.

‘Laan 19’ is donderdagmiddag om 17.30, 18.30 en 22.30 uur te beluisteren op Noordkop Centraal Radio en vanaf 18.00 uur ook via noordkopcentraal.nl/podcast/, Spotify en Youtube Podcast.

 

Avatar foto
Onder 'Redactie Noordkop Centraal' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan redactie@noordkopcentraal.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0224-218218. Het bezoekadres is Piet Ottstraat 3, 1741 NW, Schagen. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. AH
  AH zegt:

  Nu alleen nog even de grond regelen.
  In augustus 2021 schreef GeenStijl.nl voor de eerste keer een artikel over Schagen Oost. Toen was het gegeven dat Schagen Oost door de provincie is aangemerkt als Provinciaal Beschermd Landschap de aanleiding.

 2. Carla R
  Carla R zegt:

  Wauw geweldig !
  Eindelijk kunnen onze nieuwe Nederlanders een plek in onze samenleving krijgen en rustig de taal leren en intergreren,en goed betaald werk en een huis krijgen.

  • Jaap
   Jaap zegt:

   Klopt , zij krijgen waar de werkende Nederlanders krom voor moeten liggen.
   Er is mij hier nog nooit iets in de schoot geworpen.
   Ben nog nooit een dag werkeloos geweest maar kan nu samen met mijn werkende vrouw nauwelijks rondkomen met mijn gezin.

   Deze nieuwelingen hoeven de nuts rekeningen niet zelf te betalen. Zorg is gratis,
   Krijgen voorrang op een huis terwijl mijn dochter inmiddels 7 jaar wacht op een eigen plekkie.

   Bijbouwen is deels het antwoord.
   Zeer beperkte instroom van vluchtelingen en woon(zorg) groepen voor ouderen wel die gewoon zelfstandig kunnen wonen in fijne ruime maar vooral goedkope appartementen zodat de doorstroming beter wordt.
   Eerst de bejaardentehuizen slopen ( wat geen fijne huisvesting was) en nu zeuren dat ouderen niet uit hun huis gaan.

   Met de vergrijzing komen er dan komende jaren veel huizen vrij.

   Eurabie is volop in de maak !

Reacties zijn gesloten.