Babyspullen voor Oekraïne

SCHAGEN – In Schagen zijn steeds meer goede doelen initiatieven voor Oekraïne. Zo zamelt woonwinkel Boutique Bonheur babyspullen in voor een babyziekenhuis in Charkov.

Het idee voor deze actie komt van drie Oekraïense vrouwen uit Heerhugowaard en Den Helder. De eigenaresse van Boutique Bonheur, die onlangs een kind kreeg, wilde er graag aan bijdragen. 

“Ik denk dat het haar extra aangreep en dat ze ook voelde dat je bevoorrecht bent dat je hier zo goed voor je baby’tje kan zorgen”, vertelt haar zus Jasmijn die ook in de winkel werkt.

Verschillende moeders kwamen woensdagmiddag al spullen naar de winkel brengen. Ze vinden het verschrikkelijk wat de mensen in Oekraïne moeten meemaken en zijn blij dat ze op deze manier enigszins iets voor de moeders en kinderen kunnen betekenen. 

Het is tot zaterdagmiddag mogelijk om kinderspullen in de winkel af te leveren. Maandag wordt de opbrengst, samen met de spullen uit Den Helder en Heerhugowaard, naar het oosten gebracht.

Avatar foto
Jesler Bos was in 2021 en 2022 in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.