150 asielzoekers versneld aan huis helpen

HOLLANDS KROON – De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord wil versneld 150 asielzoekers met een verblijfsvergunning huisvesten. Het is niet de bedoeling dat ze tijdelijk aan huisvesting worden geholpen, maar permanent. 

De gemeente Hollands Kroon zegt dat er ambtelijk wordt gewerkt aan een plan om hieraan vorm te geven. Dit is een lastige klus, zegt het college “maar we doen dit in goede afstemming met alle voor ons bekende en betrokken partijen.” 

Het streven is, zo zegt het college, om dit op te lossen zonder toename op de toch al hoge druk op de woningmarkt. Het is echter niet zeker dat dit lukt.

Ook weet het college dat het niet goed loopt in de asielketen. De gemeente is afhankelijk van het COA dat verantwoordelijk is voor de opvang van asielzoekers. Het college houdt een vinger aan de pols.

Delen is leuk
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
4 antwoorden
 1. Maria
  Maria zegt:

  Leg maar eens beslag op koopwoningen. Er worden genoeg koopwoningen gebouwd in Hollands Kroon en `t Zand. Probleem opgelost.

  Beantwoorden
 2. Peter Scholte
  Peter Scholte zegt:

  Helaas Marcel

  Dat is niet de bedoeling. Dat moge nu wel duidelijk zijn. Een vervangend goedkoper volk word voorrang gegeven. Daar is ook voor gestemd tijdens de verkiezingen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: