15-jarige uit Schagen verdacht in geweldszaak

SCHAGEN – Een 15-jarige jongen uit de gemeente Schagen is woensdagmiddag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewelddadige poging tot straatroof en diefstal met geweld. Beide incidenten vonden plaats in mei.

De politie meldt dat op 6 mei 2023 omstreeks 16.30 uur een openlijke geweldpleging en een poging tot straatroof plaatvond op de Marktlaan in Hoofddorp. Een 14-jarige jongen uit Hoofddorp raakte hierbij gewond. Twee dagen later, op maandag 8 mei 2023 omstreeks 20:30 uur, werden twee minderjarige jongens slachtoffer van diefstal met geweld aan de Toevluchtstraat in Badhoevedorp. De aanval gebeurde in groepsverband. Uit onderzoek is gebleken dat er een verband is tussen deze incidenten.

De verdachten, drie jongens van 18, 14 en 16 jaar uit Amsterdam, Duivendrecht en Rijssen (Overijssel), zijn dinsdagochtend in hun woonplaats aangehouden. Woensdag 13 september werden nog eens twee verdachten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het gaat om twee jongens van 15 jaar uit Amsterdam en de gemeente Schagen. Recherche Kennemerland zet het onderzoek voort.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden

Reacties zijn gesloten.