12 nieuwe Energieboswachters in Noord-Holland

NOORD-HOLLAND – 12 inwoners van de provincie Noord-Holland mogen zich vanaf nu Energieboswachter noemen. Ze hebben met succes de Training Energieboswachter bij de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland afgerond.

De nieuwe Energieboswachters gaan, samen met 11 eerder opgeleide Energieboswachters, waken over de natuur in Noord-Holland op plekken waar wind- en zonneparken tot stand komen. Hiermee kan de energietransitie worden voortgezet, terwijl ondertussen de biodiversiteit niet afneemt maar juist een boost krijgt.

De Energieboswachters zijn betrokken bewoners of leden van lokale vrijwilligersgroepen. Middels kennissessies en praktijkopdrachten hebben ze nu kennis om gemeenten en energiecorporaties advies te geven voor het nieuwe wind- of zonnepark.

Omdat ze ook veel lokale kennis hebben, zijn ze een verbindende factor tussen beleid en de buurt. Wie meer wil weten over het project, kan terecht op www.energieboswachter.nl.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):