11 jaar cel geëist voor aanslag op Schagenaar

HAARLEM – Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag 11 jaar cel geëist tegen een 69-jarige man uit Alkmaar, die op 26 maart een 37-jarige man uit Schagen neerschoot.

In maart schoot de verdachte in een loods in Alkmaar met een vuurwapen op de man uit Schagen. Op enkele meters afstand vuurde hij zijn wapen met geluiddemper af op het slachtoffer en raakte hem in zijn hoofd. 

De twee mannen hadden ruzie over drugsgerelateerde zaken. De man uit Schagen zou de man uit Alkmaar hebben bedreigd. Wanneer de Alkmaarder niet met € 10.000,- over de brug zou komen zou de Schagenaar hem neerschieten en in het kanaal dumpen. 

De verdachte vreesde voor zijn leven en besloot daarom de man uit Schagen op te wachten en neer te schieten. De verdachte ontkent daarbij echter het slachtoffer te hebben willen doden. 

Volgens de officier van justitie had de verdachte een kille afrekening in gedachte. Hij wachtte het slachtoffer op en schoot hem van dichtbij in het gezicht met een dodelijk vuurwapen.

Het slachtoffer heeft de bewuste kogel nog in zijn kaak zitten, vlakbij de halsslagader. Hij heeft fysieke en psychische klachten aan de aanslag overgehouden.

Het OM eist een gevangenisstraf van 11 jaar onvoorwaardelijk en vraagt om toewijzing van de bijna € 24.000,- schadevergoeding aan het slachtoffer.

De rechter doet over 2 weken uitspraak.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: