1.000 tips in ‘Jaar van Tanja Groen’

SCHAGEN – Het ‘Jaar van Tanja’ heeft 1.000 tips opgeleverd. De Gouden Tip zit er vooralsnog echter niet bij. 

23 juni 2021, op de verjaardag van Tanja Groen, lanceerde Peter R. de Vries de Stichting de Gouden Tip in een ultieme poging om de verdwijning van Tanja Groen op te lossen. 

Hij riep het jaar van Tanja uit en hoopte door middel van een beloning van 1 miljoen euro de ‘gouden tip’ te ontvangen die zou leiden naar het thuisbrengen van Tanja Groen. 

Deze donderdag, precies een jaar na de lancering, is het jaar van Tanja Groen voorbij. Tips die donderdag na middernacht binnenkomen, komen niet meer in aanmerking voor de beloning. 

Het afgelopen jaar zijn bij de stichting rond de 1.000 tips binnengekomen. Het coldcaseteam van de politie in Limburg is nog bezig met onderzoek naar aanleiding van die tips. Donderdag middernacht eindigt de periode dat de gouden tip 1 miljoen euro waard is. De stichting verwacht voor het einde van het jaar bekend te kunnen maken hoe het onderzoek is afgerond.

“Wij beseffen dat de kans om Tanja te vinden steeds kleiner wordt, maar we zullen de hoop nooit opgeven”, schrijft de stichting in een persbericht. 

De ouders van Tanja (Corrie en Adrie Groen), het coldcaseteam en Stichting de Gouden tip gaan door met het zoeken naar Tanja. Tipgevers kunnen zich dan ook blijven melden bij onze Stichting.

Over enkele weken zal Stichting de Gouden Tip bekend maken wat haar toekomstplannen zijn. Het bestuur heeft nieuwe plannen en zal in lijn met de droom van Peter R. de Vries een ultieme poging te doen om coldcasezaken op te lossen. 

Meer informatie is te vinden op www.stichtingdegoudentip.nl.

Zie ook Honderden bij stille tocht voor Tanja Groen (Video)

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):