Zwemmen in ijswater: “Kou is je vriend”

DIRKSHORN – Drie keer per week om 8.00 uur ‘s ochtends zwemmen in het ijskoude meer van Dirkshorn. Dat is meer dan een nieuwjaarsduik, dat is meer dan een goed voornemen. Een groep van zo’n zeven koele kikkers doet het al drie jaar.

“Ooooh, dit is zó lekker” klinkt het verrukt vanuit het water. Meer energie, betere concentratie, minder snel last van koude handen en voeten, de voordelen waren voor de meeste deelnemers vrijwel direct merkbaar. “Ik ben astma-patiënt en heb mede hierdoor mijn medicatie met een kwart kunnen verminderen” zegt Jaap van Leeuwen, één van de initiatiefnemers.

Sommigen begonnen met de bekende Wim Hof methode om hun mindset en ademhaling te trainen, anderen zijn spontaan aangesloten. De enthousiaste groep heet ‘Kou is je vriend’ en staat open voor geïnteresseerden met wie zij deze sensatie voor lichaam en geest kunnen delen. Kijk de videoreportage om ze een beetje beter te leren kennen of neem contact op met Jaap via jaap.vanleeuwen@hotmail.com.

 

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: