Zonovergoten Gastdag bij Westfriese Folkore

SCHAGEN – De zesde Westfriese donderdag in Schagen was een zonovergoten dag die in het teken van ‘Gastdag’ stond. De dag begon zoals gebruikelijk met de optocht die weer behoorlijk lang was en waarvoor de belangstelling enorm was.

Op het podium werd gedanst door de kinderen en de Westfriese Dansgroep. De kinderen werden weer beloond met een broodje suiker en een broodje kaas en wat drinken.

Onder de hand werden tussen Marktstad en Wonder’s twee lange tafels neergezet, waaraan zo’n 140 gasten de traditionele maaltijd van één bord aten; groentesoep met kluif, greeuwe urte met rezoine en gewelde butter en griesmeelpudding met bessepent.

De maaltijd werd ook door Marktstad en Wonder’s verzorgd. Uiteraard waren daarbij de boerenjongens voor de dames en de brandewijn met nootmuskaat voor de heren.

Het geheel werd opgeluisterd door shantykoor ‘t Scheepstuygh.

(Foto’s en video: Kitty Mertz en Ed van Oerle)

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: