Zonnebrandpalen op alle Noordwest locaties

SCHAGEN – Bij de uitgangen van alle locaties van Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar en Den Helder zijn palen met zonnebrandlotion geplaatst. 

Noordwest Ziekenhuisgroep  stelt voor het tweede jaar op rij gratis zonnebrand beschikbaar voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Hiermee willen ze de bewustwording vergroten. “Huidkanker komt steeds meer voor en is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Dat aantal is de afgelopen tien jaar verdubbeld. De belangrijkste oorzaak hiervoor is overmatige blootstelling aan de zon en zonverbrandingen in de jeugd”, zegt dermatoloog Adinda van Ginkel.

Volgens Van Ginkel zien dermatologen dat er nog steeds niet voldoende zonnebrandcrème gebruikt wordt. “Veel mensen smeren nog steeds niet ruim en frequent genoeg om de maximale bescherming te hebben. Dan creëer je eigenlijk een vals gevoel van veiligheid. We vinden het belangrijk dat er meer aandacht komt voor preventie, want minder zonschade betekent ook minder risico op huidkanker.”

De zonnebrandpalen bevatten een zonnebrandlotion met SPF 50. De lotion is waterbestendig, vrij van parfum en ook geschikt voor kinderen.”Het smeeradvies voor zonnebrandcrème is: smeer dik, herhaal het elke 2 a 3 uur en gebruik een crème of lotion met SPF 30 of hoger”, aldus Van Ginkel.


Publicatiedatum: 23 april 2024
Categorie: Nieuws
Aantal views: 215
Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):