Zomerjurk als symbool voor rokjesdag

ANNA PAULOWNA – Het bronzen beeld ‘De jurk’ van beeldhouwer Aart Prins had het symbool kunnen zijn voor de rokjesdag, bedacht door schrijver Martin Bril. Dat is de mening van Rutger Jan Bredewold in 102e aflevering van ‘Zien wat je bekijkt’.

Autodidact Aart Prins woont en werkt in zijn atelier in Hoorn. Maar hij werkt ook vaak in Anna Paulowna in Steengoed. De Jurk is in een aantal gedaanten verschenen onder andere hout.

Het bronzen beeld dat in het kunsthuis ‘Steengoed’ staat is een heel vrolijk makend beeld. Het is in verschillende grootte geproduceerd. Aart Prins zet er steeds een verschillend patina op. Er zijn bronzen beelden die helemaal gepolijst zijn. Het beeld dat in de galerie staat is bijna blauw en ziet er uit alsof het uit Belgisch hardsteen is gemaakt.

Aart Prins maakt zijn beelden in verschillende materialen. Hij polijst en stileert zijn beelden in hele mooie vormen. Er zijn beelden bij die pas na jaren afgerond worden. Rutger Jan vindt dat een sterke kant in de werkwijze van Prins.

Delen is leuk
Joop Luten is als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakt veel nieuwsvideo's en richt zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakt hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: