Zo kun je voordelig parkeren in Amsterdam!

WEESP – Ga je binnenkort met de auto naar Amsterdam voor een uitstapje? Of ben je werkzaam in Amsterdam? Wat de reden ook is, het is prettig om niet te veel te betalen voor het parkeren van jouw auto. Dit wordt echter steeds lastiger. De Gemeente Amsterdam wil namelijk van een milieuzone naar een uitstootvrije zone. Alleen elektrische of op waterstof aangedreven bestel- en vrachtauto’s zijn vanaf 2025 toegestaan binnen de ring A10. Mede hierdoor stijgen de parkeerkosten in Amsterdam. Om je te helpen bij het vinden van een goede parkeerplek, zetten we de parkeermogelijkheden voor je op een rij!

Op straat parkeren, in parkeergarages of op parkeerterreinen

Wil je dichtbij je bestemming parkeren? Door je auto op straat te parkeren, ben je het meest dichtbij je bestemming. Dit is echter wel de meest prijzige parkeeroptie. Bovendien zijn de parkeerplekken op straat beperkt en de vraag hoog. Hierdoor is het niet altijd makkelijk om een parkeerplek te vinden. Een goed alternatief is het parkeren in een garage of op een -terrein. Vanwege het ruime aanbod is er altijd wel een parkeergarage of – terrein in de buurt van jouw bestemming. Het is verstandig om vooraf het parkeeraanbod te vergelijken en vooraf te reserveren. Hierdoor verzeker je jezelf van een parkeerplek tegen de laagste prijs. Dit scheelt je een zoektocht op de dag zelf en je voorkomt eventuele financiële verrassingen. 

Gratis parkeren

Gratis parkeren in Amsterdam is eigenlijk niet meer mogelijk. In bijna alle delen van de stad geldt betaald parkeren. Er is echter wel een mogelijk om goedkoop te parkeren aan de rand van de stad. Rondom de stad zijn er namelijk zo’n negen Park & Ride locaties. Het parkeertarief is afhankelijk van het tijdstip van je aankomst. Als je op werkdagen voor 10:00 aankomt, dan betaal je 8,- per 24 uur. Kom je na 10:00 aan, dan betaal je slecht 1,- per 24 uur. In het weekend betaal je ook 1,- per 24 uur. Denk erom dat hiervoor wel enkele regels gelden, namelijk: 

  • Het voordelige tarief is alleen geldig als u vanaf de P+R met het openbaar vervoer verder reist naar het centrum en terug naar het P+R terrein. Je kunt een OV-chipkaart gebruiken of een P+R GVB kaartje kopen bij de blauwe automaten. De laatste check-in met het openbaar vervoer moet in Amsterdam Centrum zijn.
  • Bij terugkomst mag maximaal 1 uur zitten tussen het verlaten van het openbaar vervoer en betalen van de parkeerkosten.

Bezoekersvergunning

Gaat u bij iemand op bezoek? Dan is het verstandig om na te gaan of zij een bezoekersvergunning hebben. Is dit het geval? Dan betaal je een gereduceerd tarief voor alleen het moment dat je komt parkeren. Hierbij wordt er per minuut betaald en niet per uur. Er zijn een aantal regels verbonden aan een bezoekersvergunning:

  • De inwoner van Amsterdam staat ingeschreven in Centrum (3 of 4), Nieuw-West, Noord, Oost, West, Zuid, Zuidoost of Weesp.
  • Per adres is het mogelijk om maximaal één bezoekersvergunning aan te vragen.
  • Er mogen maximaal vijf bezoekers tegelijk parkeren.
Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een commerciële bijdrage. Ook een bijdrage op onze website? Vraag naar onze aantrekkelijke tarieven via promotie@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):