ZIJPE GAAT SCHADE NIET CLAIMEN

De gemeente Zijpe zal de schade, ontstaan door het niet doorgaan van het educatief centrum in Sint Maartenszee, niet gaan verhalen op de stichting. Dat schrijft het college van Zijpe in haar voorstel aan de commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken. Zijpe heeft 450.000 gulden in het project gestopt.

Op basis van ingewonnen juridisch advies stelt het college voor niet over te gaan tot het hoofdelijk aansprakelijk stellen van de nog zittende bestuursleden. Overigens is het nog niet zeker hoe groot de financiële schade voor Zijpe gaat worden.

Er zal nog overlag plaats gaan vinden met de provincie, die een toezegging heeft gedaan om 150.000 gulden in het project te steken. Dat bedrag is door Zijpe voorgeschoten. Het college hoopt nu dat de provincie alsnog een deel van dat bedrag aan de gemeente betaalt waardoor de schade mogelijk minder zal worden.

Vrijdagmiddag om 16.00 uur komt de commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken in een ingelaste vergadering bijeen om over de kwestie te praten. Voor die vergadering zijn ook alle raadsleden uitgenodigd.


Publicatiedatum: 3 april 2000
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: