Zijdewind in verzet tegen zendmast

ZIJDEWIND – Dorpsbewoners van Zijdewind hebben grote bezwaren tegen de komst van een 40 meter hoge zendmast voor 5G vlak bij de rand van het dorp. 

In een brief aan de gemeente schrijven de bewoners dat de mast, die aan de Priggeweg moet komen, te dicht bij de huizen langs de Havenstraat komt te staan. Daarmee wordt het landschap rond Zijdewind en ’t Veld zwaar aangetast. 

Ook geven de bewoners aan niet geïnformeerd te zijn en er bestaat angst dat er twee zendmasten zullen komen.

Er hangt nu apparatuur voor mobiele telefonie in de hoogspanningsmasten bij het dorp. Apparatuur voor 5G kan echter niet in die masten komen.  

Er komt mogelijk een tweede zendmast, die nodig is omdat een windmolen gaat verdwijnen. Daar hangt een zender van Vodafone in. 

Tom van Kranendonk, één van de initiatiefnemers van de brief aan de gemeente, meldt dat veel bewoners pas laat hebben gereageerd omdat niet iedereen een brief van de zenderexploitant had  ontvangen. 

Ondanks het ‘te laat’ reageren zou de gemeente toch de zorgen van de omwonenden moeten aanhoren, vindt Van Kranendonk. 

De bewoners hopen dat de gemeente gaat zoeken naar een alternatief, bijvoorbeeld een aantal kleinere masten of een andere locatie.

Delen is leuk
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: