Zieke Charlie ontwerpt armbandje voor onderzoek

SCHAGEN – De tweejarige Charlie uit Schagen heeft sinds kort een eigen armbandjeslijn. Het roze armbandje is bij kledingzaak By-Kim te koop en de volledige opbrengst gaat naar het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

Charlie heeft acute lymfatische leukemie en wordt daarom regelmatig in het kinderziekenhuis opgenomen. Deze plek is volledig op kinderen met kanker gericht. Ook wordt er veel onderzoek naar kinderkanker gedaan. De totale opbrengst van de armbandjes actie komt dan ook in het potje voor onderzoek terecht.

Het idee van de actie ontstond bij Kim Bleeker, eigenaresse van kledingzaak By Kim. Zij ontdekte dat er al een bandje bestond.

De oorspronkelijke editie van het armbandje was zwart. Dat was ontworpen door Floor, de dochter van de eigenaresse van sieradenmerk The Finds. Ook zij had ook op jonge leeftijd leukemie.

Van het armbandje van Floor ging de opbrengst ook naar het Prinses Máxima centrum. Na overleg met de eigenaar van het sieradenmerk is een speciale editie voor Charlie gemaakt. Charlie en haar zusje Ruby kozen voor de kleur roze.

Het bandje van Charlie wordt gedurende haar behandeling van twee jaar nog in de winkel of op de webshop van The Finds verkocht.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: