ZES LINTJES IN ZIJPE

In het gemeentehuis te Schagerbrug werden zes inwoners van de gemeente Zijpe op een ontspannen wijze onderscheiden door burgemeester Van Apeldoorn. Zij verraste namens de koningin vijf heren met de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en één Zijpenaar werd zelfs Ridder. Dat was J. Dekker uit Sint Maartensbrug, die door zijn dochter Matty was voorgedragen.

De anderen zijn Pettemer G. Rademaker, J. Timmerman (Callantsoog), Burgerbrugger W. Krul, T. Volkers en J. Zweeris (’t Zand).

Het Zijper dorp ’t Zand heeft er sinds 26 april twee gedecoreerden bij. Burgemeester Van Apeldoorn speldde versierselen op bij T. Volkers, vooral vanwege zijn taken bij de tafeltennisvereniging. J. Zweeris werd eveneens Lid in de Orde van Oranje Nassau, met name door zijn activiteiten op het gebied van de lelieteelt.

G. Rademaker uit Petten werd geëerd in het kader van zijn jarenlange EHBO-werk en W. Krul uit Burgerbrug kent men overal als hengelsportman in hart en nieren.

J. Timmerman uit Callantsoog maakte van zijn in ontvangst name van het lintje een heel toneelstuk. Gewapend met kaplaarzen, een meetlint en een fles drank hield hij een betoog ter ere van het reddingswezen.

Als enige Ridder in het Zijper gezelschap toonde ook J. Dekker zich zeer verheugd. Zijn betekenis voor de samenleving in de gemeente en ‘zijn’ dorp Sint Maartensbrug was terug te horen in een lange lijst met diverse functies in besturen en comité’s. De burgemeester: ‘Iedereen kent hem wel.’


Publicatiedatum: 26 april 2002
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: