Zaailingen gered door vrijwilligers (video)

CALLANTSOOG – De oogstdag van MeerBomenNu vond dinsdag plaats in natuurgebied het Zwanenwater in Callantsoog.

Tijdens de oogstdag werden er zaailingen geoogst. Dat zijn jonge bomen die te dicht bij volwassen bomen staan, waardoor ze niet door kunnen groeien. Nadat iedere oogster een schop kreeg, werden de mouwen opgestroopt en kon het oogsten van de zaailingen beginnen.

Medewerkers van een bedrijf uit Amsterdam hielpen ook mee bij het oogsten van de bomen. “We proberen meerdere keren per jaar iets terug te doen voor het klimaat. Dit jaar hadden we bedacht dat we gingen helpen met het oogsten in het Zwanenwater”, zei Stefanie de Warrimont.

“Het is de bedoeling dat we op deze manier bijdragen aan de biodiversiteit en de opname van CO2”, aldus oogstbegeleider Derco Tabor.  “Het oogsten ging goed alleen het was vrij nat dus we moesten de laarzen aan.” Tot diep in de middag werd er geoogst in het Zwanenwater. In het voorjaar van 2024 kunnen de zaailingen worden opgehaald bij een bomenhub van MeerBomenNu.

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):