WonenPlusWelzijn opent nieuwe locatie (video)

ANNA PAULOWNA – Een nieuwe locatie voor Wonen Plus Welzijn opende vorige week in Anna Paulowna. De organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunt was al actief in de gemeente, maar had hier geen fysieke locatie. Met het openen van een nieuw kantoor met uitgebreide werkplaats aan het spoor in Anna Paulowna hopen zij een nog grotere groep inwoners van dienst te kunnen zijn.

Wethouder Mary van Gent van gemeente Hollands Kroon verzorgde de officiële opening van het nieuwe pand, en noemde Wonen Plus Welzijn een haast onmisbare partner voor de gemeente. Voor directeur Peter de Wit een kroon op het werk. “We zijn er erg blij mee. We doen erg veel, maar we hebben het voornamelijk te danken aan onze vrijwilligers. We hebben er in Hollands Kroon 400, en die doen ontzettend veel. Zij zijn toch wel onze kern.” Wonen Plus Welzijn ondersteund mensen die om verschillende redenen niet volledig deel uitmaken van de maatschappij, en hier wel behoefte aan hebben. “Het is voornamelijk voor mensen die moeite hebben om aansluiting te vinden bij de samenleving. Meestal duurt een traject een jaar, en we zien dat mensen vaak erg opbloeien.”

Mensen die zich aanmelden worden begeleid door welzijnsconsulenten. Caroline de Vries is één van hen, en vertelt hoe zo’n traject in zijn werk gaat. “Wij helpen mensen in de eerste trede. Dat zijn mensen die om wat voor reden dan ook thuis zijn komen te zitten. Wij helpen ze op weg met bijvoorbeeld werknemersvaardigheden.” Vooral hierbij komt de nieuwe locatie goed van pas. In Schagen heeft de organisatie al een werkleerbedrijf, waar mensen laagdrempelig aan de slag kunnen. Hollands Kroon is nu ook zo’n locatie rijker. De Wit: “Je wilt zorgen dat iedereen in de gemeente er bij gaat horen. Dat iedereen deel uit maakt van de samenleving, dat is eigenlijk de doelstelling”.

Avatar foto
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):