Witte tijger Muba acclimatiseert in Noordkop

ANNA PAULOWNA – Stichting Leeuw heeft de 4-jarige witte tijger Muba opgehaald bij een inmiddels gesloten Hotel Resort in Slowakije. In de nacht van donderdag op vrijdag kwam Muba aan in Anna Paulowna. 

Dit resort zoekt voor een heel aantal leeuwen en tijgers, die gehuisvest zijn naast het hotel, opvanglocaties. De vergunning voor het houden van de dieren is niet verlengd en alle dieren moeten weg voor het einde van 2021.

Anderhalve maand geleden zijn twee leeuwinnen Luna en Stella na een noodoproep al door Stichting Leeuw opgehaald bij hetzelfde resort en naar naar Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna gebracht . Muba kon toen nog niet mee vanwege een beperkt aantal quarantaine verblijven. 

Ze lijkt gezond. Wel kijkt ze een beetje scheel. Dat is een afwijking die vaker voorkomt bij witte tijgers. De witte tijger is geen soort, maar een vorm van mutatie. Ze komen in het wild niet voor. Door doorfok en inteelt om de witte kleur te krijgen, hebben veel witte tijgers klinische afwijkingen.

Er is nog altijd een aantal dieren bij het resort waarvoor opvang gezocht wordt. Stichting Leeuw heeft  andere organisaties gevraagd waar mogelijk hulp te bieden.

Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: