Wijnanda Klaver in ‘Met de deur Open’

SCHAGEN – In het programma ‘Met de deur Open’ is zondag 21 augustus Wijnanda Klaver uit ‘t Veld te gast. Ruim 10 jaar geleden liep zij vanuit haar huis naar Santiago de Compostella, een wandeltocht van 3200 km. In september gaat zij weer.

Een aantal jaren geleden ontmoette Wijnanda Jaap die de Mill Hill priester Hans Burgman kent. Hans woont al 40 jaar in Kisumu in Kenia. Hij werkt daar als aalmoezenier en heeft heel veel projecten opgezet zoals Kuap Pandipieri in 1979. Dat project is vooral gericht op kinderen, jongeren en vrouwen en de minderbedeelden in de samenleving.

Toen Wijnanda hoorde dat er een sponsortocht werd georganiseerd, wilde zij ook naar Kisumu om te lopen en ondergedompeld worden in het leven daar. Zij is er met 9 andere vrijwilligers heengegaan en zij hebben 40km gelopen, zieken bezocht en meegedraaid.

Presentator Kitty Mertz praat met Wijnanda Klaver over haar leven, werk, Santiago de Compostella en Kisumu. De muziek die tijdens het programma is te horen is de keuze van Wijnanda. ‘Met de deur Open’ is van 10.00 tot 12.00 uur beluisteren.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: