Wie wordt de nieuwe rodeo kampioen?  

SINT MAARTEN – Het Open Nederlands Kampioenschap Rodeo dat op 11 juni gehouden wordt op het ACON Dirt Track race circuit in Sint Maarten zal bepalen wie de nieuwe Nederlands kampioen rodeo wordt.

Vorig jaar zagen ruim 3000 bezoekers dat Bram Klaver Nederlands kampioen rodeo werd. Hans Kruijer van de ACON hoopt dat er ook dit jaar zoveel bezoekers naar Sint Maarten komen.

Het spektakel begint om 11.30 uur. Het doel van de rodeo is om zoveel mogelijk punten te verdienen door als eerste te finishen. Kruijer verheugt zich op een gevecht tussen de auto’s. “Het gaat om de snelheden van de auto’s, maar het beuken is minstens zo leuk.” 

Vanwege het warme weer dit weekend is er al 100.000 liter water opgereden op het circuit. Dit zodat de auto’s kunnen slippen en het water zorgt ervoor dat het circuit niet te veel stuift.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):