Wie wil ruilen met bushcrafter Erik? (video)

WARMENHUIZEN – De 18-jarige Erik Bakker uit Warmenhuizen wil per paard van Mexico naar Canada reizen en probeert via ruilhandel zijn avontuur te bekostigen.

Geïnspireerd door een YouTuber die binnen een maand van een cent naar een huis ging, struint Erik de straten én Marktplaats af voor goede deals die geen geld kosten. Hij begon met 5 eurocent en ging al snel van een fiets naar een scooter, van een scooter naar een boot en van een boot naar Saab cabrio. De uiteindelijke ruilwaarde moet 30.000 euro zijn, want dat heeft hij nodig voor zijn avontuurlijke reis. De vorderingen zijn te zien op zijn TikTok-kanaal: cent tot de states.

Zijn vader Leon heeft de meest barre tochten ter wereld gemaakt en geeft als survivalexpert workshops in zijn eigen bos vlakbij Eenigenburg. Hij is trots op zijn zoon, maar heeft ook vaderlijke zorgen. “Er kan echt van álles gebeuren tijdens zo’n reis en daar lig ik wel eens wakker van. Maar ik vind het ook geweldig dat hij dit onderneemt en help hem waar ik kan”, aldus Leon Bakker.

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.