Wie heeft het beste oog voor de mooiste lelies

‘T ZAND – In Bollenoord in ‘t Zand wordt op woensdag 25 mei de eerste ronde van de 22ste editie van het NK Leliekeuren gehouden.

Iedereen die denkt verstand te hebben van lelies is van harte welkom. Een deskundige jury keurt een aantal vazen met lelies. De deelnemers aan de keuring proberen middels het invullen van de deelname formulieren zo dicht mogelijk bij de waardering van de jury te komen.  De lelies moeten worden beoordeeld op steel, blad, bloem, knop en algemene stand. 

Dit jaar worden er 4 wedstrijden georganiseerd. De eerste ronde is op woensdag 25 mei. Vervolgens wordt er op woensdag 1, 8 en 15 juni gekeurd. 

Wekelijks wordt een taart uitgereikt aan de beste deelnemers. Op 16 juni worden geldprijzen uitgereikt aan degenen die over 3 weken de beste score hebben behaald.

Ook wordt onder de deelnemers onder de 16 jaar, die aan minimaal 3 keuringen hebben deelgenomen, een Ipad verloot. Daarnaast is er voor alle junioren, die aan alle keuringen hebben deelgenomen, een leuke prijs.

Delen is leuk
Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: