Wethouders feestelijk uitgezwaaid

SCHAGEN – Bij de raadsvergadering op dinsdag 14 juni namen de zittende wethouders Jelle Beemsterboer, Joke Kruit en Sigge van der Veek afscheid.

Sigge van der Veek is namens het CDA wethouder geweest vanaf 2013 tot heden. Na bijna tien jaar wethouderschap vond Van der Veek het tijd om ruimte te maken voor de jongere generatie. Hij heeft besloten uit de politiek te treden en zich weer in te zetten voor het familiebedrijf Fluwel. 

Joke Kruit was, namens JessLokaal, vanaf 2018 wethouder. Haar enthousiaste inzet voor de sport en cultuur wordt geprezen door inwoners en verenigingen. Kruit heeft de afgelopen jaren vaak ‘Het Compliment van Schagen’ mogen uitreiken aan inwoners uit het verenigingsleven, dinsdagavond ontving zij zelf deze onderscheiding.

Jelle Beemsterboer was, namens het CDA, vanaf 2014 wethouder. Als jonge bestuurder startte hij in de loop van de jaren vele projecten, heeft ze vlot getrokken of een nieuwe impuls gegeven,  Voor zijn grote inzet voor de gemeente Schagen is Jelle Beemsterboer onderscheiden met de Erepenning van Verdienste van Schagen.

(Foto’s: Pierre Mettes)

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: