Wethouder Tjitske Biersteker wordt bedreigd

DEN HELDER – Tjitske Biersteker-Giljou is wethouder in de gemeente Den Helder en wordt sinds vrijdag vanwege haar functie bedreigd.

Zij maakte afgelopen weekend via social media bekend dat zij aangifte heeft gedaan van bedreiging vanwege haar functie als wethouder in de marinestad.

Waarom de wethouder wordt bedreigd heeft zij niet bekend gemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek en doet hier momenteel geen uitspraken over. 

Op zondag stuurde de wethouder die lid is van de christenUnie nog een bericht waarin zij aangaf een “geborgen gevoel te hebben ervaren” in de kerk.

De wethouder heeft haar naasten op de hoogte gebracht van de bedreigingen. “Ik probeer het wat luchtig te houden door te verwijzen naar mijn geweldige waakhond maar ik ben wel zo bang dat ik mijn fiets niet via de donkere steeg in de schuur heb gezet. Daar heb ik eerder nog nooit over nagedacht”, aldus wethouder Biersteker.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: