Wethouder Peters stopt na kritisch artikel

HOLLANDS KROON – Wethouder Lilian Peters (GroenLinks) van de gemeente Hollands Kroon heeft donderdag, voorafgaand aan de raadsvergadering, haar taken per direct neergelegd.

Fractievoorzitter Joop Laagland meldde vervolgens dat GroenLinks uit de coalitie stapt.

Aanleiding van het besluit van Peters is het beeld dat donderdag van haar werd geschetst in het Noordhollands Dagblad en De Telegraaf. Zij melden dat de wethouder een plan voor plaatsing van 2,5 miljoen zonnepanelen op het IJsselmeer probeert door te drukken, terwijl de gemeenteraad hier uitdrukkelijk tegen is.

“Ik herken, en erken, de voorstelling van zaken niet”, vertelde Peters donderdag tegen de raadsleden. “Ik realiseer mij dat deze situatie afstraalt op de coalitie en ik daardoor niet in staat ben om mijn werk te doen zoals ik wil.”

Peters laat weten dat ze haar werk de afgelopen twee jaar met veel plezier heeft uitgevoerd. “Dat heb ik altijd naar eer en geweten gedaan. Ik ben trots op wat ik heb bereikt en ik wens u alle goeds”, richtte ze zich tot de aanwezigen in de raadszaal.

Peters neemt de komende dagen de tijd om haar besluit te verwerken. Tot die tijd zal ze niet op vragen over haar besluit reageren.

Avatar foto
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
  1. Jan Meijles
    Jan Meijles zegt:

    Er voetstoots van uitgaan, dat een vraag van een provincieambtenaar over een vermeende opmerking van een gemeenteambtenaar over het opereren van haar wethouder in een zeer gevoelig dossier, de waarheid is, zonder je eigen wethouder daar eerst naar te vragen, getuigt van wel heel veel onwil bij de leidende coalitiefractie van OHK in deze gemeente. Dan zoek je feitelijk alleen maar een stok om te slaan. Is dat ‘nieuwe’ politiek?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):