Wethouder Heddes geeft startsein ‘Doortrappen’

SCHAGEN – Wethouder Hans Heddes van de gemeente Schagen heeft donderdagmorgen bij Fietsservice Schagen het startschot gegeven voor ‘Doortrappen’. 

Veiliger fietsen tot je honderdste. Dat is het voornaamste doel van ‘Doortrappen’. Het is een programma voor ouderen waarin ze leren over over fietsen, zich bewuster worden van de mogelijkheden en gevaren en hierdoor nog meer plezier beleven aan fietsen. 

De gemeente Schagen werkt bij ‘Doortrappen’ samen met Team Sportservice. “Het aantal senioren dat ernstig letsel oploopt op de fiets is sinds 2000 met vijftig procent toegenomen”, schrijft Team Sportservice op haar website. 

Doortrappen zorgt ervoor dat ouderen veiliger en zekerder kunnen fietsen. Dat doet Team Sportservice onder andere met een fietsdag, een fiets- en rollator-APK of les in valpreventie.

In Schagen zijn er drie fietsenzaken ambassadeur: FietsService Schagen, Profile Westenenk en Marco Bikes. In de gemeente Hollands Kroon zijn dat RL Wheels in Hippolytushoef, Schra2Wielers in Breezand, Fietsenconcurrent in Wieringerwerf en Koks2Wielers in Nieuwe Niedorp. 

Meer informatie is te vinden op [url|http://www.doortrappen.nl|www.doortrappen.nl|ext].

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: