Wethouder bezoekt renovatieproject heestervakken in ‘t Zand

Maandagmorgen 14 november om 11.30 uur brengt wethouder Sigge van der Veek een bezoek aan ‘t Zand. Hij gaat aan de Julianastraat  ter hoogte van nrs. 50-62 kijken bij het project ‘Renovatie heestervakken’. De uitvoeringsploeg bestaat uit mensen van Noorderkwartier, ondersteund door gemeentelijke medewerkers. 

Wethouder Sigge van der Veek gaat op werkbezoek als blijk van waardering voor de hoveniersploeg van Noorderkwartier en de groenvoorbereiders van de gemeente. Al jaren werken de gemeente en het werkvoorzieningsschap Noorderkwartier samen in het groenonderhoud van de gemeente. En dat gaat prima!

Wat bijzonder is aan het project “Renovatie heestervakken” is de schaal van deze klus. De hoveniersploeg van Noorderkwartier is bezig om in totaal 5000 m2 aan groenvakken in zeven dorpskernen te vervangen, of groot onderhoud te plegen. Dit jaar werken ze in het gebied van de kustdorpen en de Zijper polder, volgend jaar in Schagen en de “binnendijkse” kernen. Dit past helemaal in het streven van de wethouder naar een veilige, duurzame, schone en uitnodigende omgeving voor de inwoners. 

De wethouder gaat bij zijn bezoek een korte toespraak houden om het belang van de samenwerking voor beide organisaties te benadrukken, om Schagen groen en leefbaar te houden. “Het effect is tweezijdig: het groen verbetert én het is een sociaal verhaal: de mensen van Noorderkwartier leren het hoveniersvak en we bieden ze op deze manier werkzaamheden,” aldus wethouder Van der Veek.

Wens van gemeenteraad

Een groene leefomgeving heeft een positieve uitwerking op het welzijn van bewoners. Daarom heeft de gemeenteraad van Schagen in de begroting van 2016 geld gereserveerd om groenvakken op te knappen. Afgelopen jaar heeft de gemeente samen met betrokken bewoners de plannen voorbereid.

Nu is het werk in uitvoering. Wat houdt dat in? In goed overleg met de gemeentelijke toezichthouder rooien de medewerkers alle oude beplanting en voeren het af naar de composteerder. Ze zorgen voor bodemverbetering en maken de vakken plantklaar. Vervolgens planten ze jonge heesters en vaste planten. 

Op de website van de gemeente Schagen staat meer informatie over het project: [url|http://www.schagen.nl/groenvakken|www.schagen.nl/groenvakken|ext] De tekeningen van het geselecteerde vak(ken) met daarbij de naam en een foto van de toekomstige beplanting staan onderaan die pagina. 

De plattegrond van de renovatievakken is digitaal te bekijken via de volgende link: [url|http://www.schagen.nl/adoptiegroen|www.schagen.nl/adoptiegroen|ext].

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: