WESTFRIESE DANSGROEP NAAR TURKIJE

Volgende week dinsdag vertrekt de Westfriese Dansgroep Schagen naar Turkije.

Op uitnodiging van het international Kadikoy Folklore Festival zal de dansgroep tot en met 27 juni in Istanbul optreden tijdens het Internationale Folkloristisch Festival en dansen in de straten en parken van Kadykoy, een wijk in het Arabische gedeelte van Istanbul.

Op 27 juni vliegen onze danser weer terug naar Schagen waar zij op 29 juni klaar zullen staan voor de eerste Westfriese Optocht in Schagen en om 12.00 uur op de markt weer hun dansen laten zien. De dansleider Cees Numeijer heeft ook voor dit seizoen de leden een nieuwe dans geleerd, welke dan voor de eerste keer aan het publiek in Schagen wordt getoond.

In de week van 11 tot en met 15 juli komt de folkloregroep Guarionex uit Peurto Rico naar Schagen. Deze topgroep zal Schagen aandoen ter overbrugging van het folkloristisch Festival in Bittburg (Duitsland) en die van Sas van Gent. De groep zal te zien zijn op de dag van de dans, 13 juli, en zal een extra optreden in de GSG te Schagen verzorgen. Voor dat optreden zijn kaarten te koop bij de dansgroep.


Publicatiedatum: 13 juni 2000
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: