Werkloosheid stabiliseert in de Kop

SCHAGEN – In Schagen daalde het aantal WW-uitkeringen van 258 in november naar 252 in december. dat is een afname van 2,3%.

Maar in buurgemeente Hollands Kroon was juist sprake van een lichte stijging. Hier stond de teller op 312 in november tegen 324 in december. Ook in Den Helder steeg het aantal mensen met een WW-uitkering iets. Van 414 in november naar 418 in december.  

In december vorig jaar was te zien hoe groot de verschillen zijn. In Schagen waren toen 377 mensen werkloos tegen 252 nu en in Hollands Kroon 417 tegen 324 en Den Helder 555 tegen 418 nu.

In heel 2022 daalde het aantal WW-uitkeringen in Noordelijk Noord-Holland met 25,5%. Daarmee was de daling sterker dan het landelijk, dat was 22,2%. De lage WW-stand is een indicatie van het geringe aanbod van kandidaten voor vacatures.

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):