Wereldlichtjesdag in Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA – Op de tweede zondag in december is het sinds 1997 Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Zij steken om 19.00 uur een kaarsje aan. 

Daarom zet de gemeente Hollands Kroon op zondagavond 11 december de poorten open van de gemeentelijke begraafplaatsen in Anna Paulowna, Middenmeer, Wieringerwaard, Hippolytushoef en Stroe. Dat doen zij om ouders, grootouders, familie, vrienden en andere belangstellenden te ontvangen, zodat zij een lichtje kunnen aansteken.

Doordat mensen over de hele wereld om 19.00 uur een lichtje aansteken ontstaat er door de verschillende tijdzones in de wereld een golf van licht. Zo wordt de wereld een beetje lichter voor de mensen die hun kind(je) hebben verloren. Zij zijn niet alleen met hun verdriet. Het maakt niet uit of het gaat om een verloren verwachting, hoe oud het kind(je) was of hoe lang het geleden is.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: