Wens4U niet blij met bladkorven

SCHAGEN – Onlangs zijn in de gemeente Schagen zes bladkorven geplaatst waar bewoners bladeren in kunnen gooien. Een slecht idee, volgens Merieke Bredewold van Wens4u. Zij vindt de bladkorven niet ten goede komen aan de biodiversiteit.

Het zou volgens deskundigen goed zijn om de tuin juist niet winterklaar te maken en bladeren vooral te laten liggen. Egels en insecten hebben de bladeren nodig om te kunnen overwinteren. 

De bladkorven zouden moeten worden gebruikt voor gevallen bladeren op openbare stoepen en wegen en niet voor de bladeren in de tuin. Dan blijft de openbare ruimte veilig begaanbaar, maar behouden egels een schuilplaats voor hun winterslaap. 

Bredewold vindt dat de gemeente Schagen een dubbel signaal afgeeft door inwoners op te roepen meer aan biodiversiteit bij te dragen maar tegelijkertijd ook een aantal bladkorven te plaatsen.

Wens4U zal hier vragen over stellen in de raadsvergadering van donderdag 25 november.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
3 antwoorden
 1. Marijke
  Marijke zegt:

  Juist! Gemeente zou vaker met de bladveger de straten en fietspaden moeten schoonmaken. Laat hebben de tuin liggen, betere voedingsstoffen zijn er niet en vogels en egels zijn er blij mee!

  Beantwoorden
  • ed
   ed zegt:

   Helemaal mee eens.
   Bladeren op het gras mag wel weg of tussen de struiken gooien.
   Bladeren die op het gras blijven liggen, dan gaat het gras dood.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: