WEINIG INTRESSE MILIEU

Slechts 20 belangstellenden hebben dinsdagavond de inspraakbijeenkomst over het Provinciaal Milieubeleidsplan in IGESZ in Schagen bijgewoond.

Het nieuwe milieubeleidsplan zet in 4 hoofdthema’s uiteen wat de provincie de komende 4 jaar gaat doen om het milieu te verbeteren. Aanpassing van het bestaande beleidsplan is nodig in verband met de veranderingen in het klimaat en recente rampen in Enschede en Volendam.

Tijdens de avond spraken voornamelijk agrariërs uit de gemeente Zijpe in. Ook de vereniging Houd Zijpe Leefbaar was aanwezig.

Één van de insprekers was de heer Raat uit Burgerbrug. Hij stelt al jaren de overstort van vervuild water op het schone water in de polder aan de kaak. Door die overstort zegt Raat dat een groot deel van zijn vee is overleden doordat ze vervuild water uit de sloten hebben gedronken.

Gedeputeerde Wildekamp van de provincie kon voor het probleem van Raat geen oplossing geven. Wel meldde een van haar ambtenaren dat de overstort de afgelopen jaren al met 40% is verminderd. De overige 60% moet volgens het nieuwe milieubeleidsplan in 2006 zijn beëindigd.

De bijeenkomst in Schagen was de eerste in een serie van 3 bijeenkomsten. Daarna zullen eventuele opmerkingen in het plan worden verwerkt waarna het definitief wordt vastgesteld.


Publicatiedatum: 3 april 2002
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: