Weinig animo voor eerste Wijkenloop

SCHAGEN – Enkele tientallen deelnemers verschenen donderdagavond in de wijk Groeneweg aan de start van de eerste Schager Wijkenloop van dit jaar.  

Na twee coronajaren had de organisatie op meer gehoopt. Het was immers prachtig weer om een rondje te joggen. “Er is geen peil op te trekken. Misschien moeten mensen het zien en denken ‘oh ja, dat is leuk, volgende week doe ik mee’. Je weet ook niet hoeveel ruchtbaarheid scholen aan de loop hebben gegeven”, vertelt initiator Co Wiskerke. 

Wethouder Joke Kruit gaf het ‘startschot’ bij rugbyvereniging Rush op Groenoord in Schagen. Dit jaar geen echt startschot, vanwege de oorlog in Oekraïne, maar een soort sirene. 

Zij legde vervolgens samen met haar man en dochter het parcours wandelend af.

Voor kinderen is de oproep vooral voor je school mee te lopen. Want de school waarvan over de zes weken de meeste deelnemers meedoen, ontvangt een fraaie prijs van Sportservice Schagen. De eerste drie jongens en meisjes die een fraaie medaille ontvingen waren deze donderdag: Daan de Groot, Mika Zuiker, Lucas Hosemans, Fem Bruin, Julie Weijers en Isa de Groot.

Donderdag 19 mei is Hoep Noord/Zuid aan de beurt. Inschrijven kan vanaf 19.00 uur bij het Clusius College.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: