Weer prachtig zomeravondconcert Slot Schagen

SCHAGEN – Ook het vierde Zomeravondconcert vrijdagavond in Slot Schagen zette weer een drietal zeer getalenteerde musici in de spotlight.

 

Als eerste nam de Amerikaanse pianist Richard Fu achter de vleugel plaats. Hij nam het publiek mee op reis door werken van Ludwig van Beethoven, Aleksandr Skrjabin en Frédéric Chopin.

Het langdurige applaus maakte Fu verlegen en hij bedankte het publiek dat het gekomen was. Op een toegift had hij niet gerekend.

Na de pauze was het de beurt aan violist Oleksandr Korniev uit Oekraïne die op de vleugel werd begeleid door de Japanse Mana Oguchi. Richard Fu wierp zich op om de muziekbladen voor haar om te draaien.

Dit duo speelde ook de sterren van de hemel waarin Korniev de hoofdrol had. Hij speelde met zijn hele lichaam en bij de hoge noten ging hij op zijn tenen mee. Zijn gezicht liet alle emoties zien die hij bij het spelen voelde.

Ook zij kregen een gigantisch applaus en zij hadden op het laatste moment nog gezorgd dat ze  een toegift hadden.

Volgende week vrijdagavond volgt het vijfde en laatste concert dat door Wat Bezielt Schagen in samenwerking met The International Holland Music Sessions wordt georganiseerd.

Het is aan te raden kaarten vooraf te reserveren en dat kan via www.watbezieltschagen.nl .

(Foto’s: Kitty Mertz)

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: