Weer een week eerder aan het kerstontbijt 

CALLANTSOOG – Voor basisschoolleerlingen start de kerstvakantie opnieuw een week eerder dan normaal. Daardoor vierden de leerlingen van basisschool Frankendael donderdagochtend al kerst met hun eigengemaakte lekkernijen en een knisperend haardvuur op een scherm in de klas. 

De scholen moeten eerder dicht om de verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus tegen te gaan. Dat maakte premier Rutte en minister De Jonge dinsdagavond tijdens een persconferentie bekend.  

Directrice Renee Zwaan van basisschool Frankendael in Callantsoog laat weten dat ze niet verrast was door het nieuws. De school schakelde snel door dinsdagavond alle ouders in te lichten over het vervroegde ontbijt. “Zo hadden de leerlingen nog genoeg tijd om wat lekkers te maken voor donderdagochtend”, zegt Zwaan. 

Aanvankelijk stond er een kerstdiner op de planning, dat de leerlingen zelf zouden koken bij strandpaviljoen Woest. : Hopelijk kunnen we dat verschuiven naar januari, dan maken we er een nieuwjaarsdiner van”, laat de directrice weten.

(Foto: Renee Zwaan)

Jesler Bos in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: