Website mantelzorgvrij.nl gelanceerd

SCHAGEN – In Pand Raak in Schagen werd woensdagmiddag de website mantelzorgvrij.nl gelanceerd.

Een samenwerking tussen vier gemeenten en Warm Thuis, ’t Huis Lioba, Aristo Zorg, De Zorgcirkel, Mantelzorg Centrum en de Leeuwenhof Zorg.

Voor het zover was kwam een aantal mensen aan het woord die door gespreksleider Lonneke Deutekom werden ingeleid. Directeur van het Mantelzorgcentrum Yuri van den Bogaerde was blij maar gaf ook aan dat ze er nog lang niet zijn.

Voormalig staatssecretaris en aanjager respijtzorg Clémence Ross-van Dorp pleitte voor een budget van waaruit de juiste zorg zou kunnen worden bekostigd. Aan tafel werd in gesprek gegaan met twee mantelzorgers en een respijthulp.

Een respijthulp zorgt voor de zorgbehoevende om de mantelzorger even op adem te laten komen. Op een banner werden de handtekeningen van de samenwerkende zorginstellingen gezet. Daarna werd de website uitgelegd.

Via de website mantelzorgvrij.nl kan een verzoek worden ingediend om een aantal dagen er tussenuit te gaan. Dat verzoek wordt dan beoordeeld door het Mantelzorg Centrum.

Na afloop kon nog worden nagepraat onder het genot van een drankje 

(Foto’s: Kitty Mertz)

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: