Waterzaad Spot’70 bijzonder stuk

WARMENHUIZEN – Toneelvereniging Spot’70 speelde afgelopen weekend drie voorstellingen van het toneelstuk `Waterzaad` op locatie.

De unieke locatie, het bedrijfspand van B-Four Agro in Warmenhuizen, leent zich heel mooi voor het stuk dat onder regie is van Kitty Relleke.

Onder aan een Hollandse rivier ligt een hotel dat al generaties aan dezelfde familie toebehoort. Het is in de loop van de jaren door verschillende omstandigheden in het slop geraakt. De enige gasten zijn de familieleden zelf.

Op een dag verschijnt een echte gast, Judy die als kind haar vakanties doorbracht in het hotel. Omdat Judy een aantal essentiële herinneringen kwijt is, komt zij naar het hotel om zich die te herinneren. Het is een stuk waarin alle facetten van de gebeurtenissen destijds door de spelers bijzonder worden uitgewerkt. Ook wordt duidelijk wat het met de familie heeft gedaan.

Jantje van der Wurff componeerde voor Waterzaad een soundscape die live wordt uitgevoerd door zeven spelers van Spot’70 en die het stuk een extra dimensie geeft.

Er worden nog 10 voorstellingen gespeeld en de speeldata zijn te vinden op www.spot70.nl .

(Foto’s: Kitty Mertz)

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):