`Waterland`van Miep van Riessen

ALKMAAR – De Stichting Kunst op Bijzondere locaties (ZOOK) en Stichting Miep van Riessen presenteren zaterdag 10 en zondag 11 september om 10.00 uur in de Watertoren aan de Bergerweg in Alkmaar de expositie `Waterland` van Miep van Riessen.

De vorig jaar overleden textielkunstenaar Miep van Riessen woonde en werkte in Schagen. Sinds februari dit jaar is er een Stichting om haar werk te eren en bekend te maken.

Water is een van de thema’s in het werk van Van Riessen, die zeer geïnspireerd was door de zee, het Wad en het Noord-Hollandse Landschap. Zij verbeeldde dit op met acryl beschilderd doek waarop zij met garens structuren aanbracht.

In 2008 voltooide ze haar grootste werk `De Verdronkenen` met alle namen van de   1836 slachtoffers van de Waternoodsramp in 1953. Dit indrukwekkende vijfluik is te zien in de Watertoren samen met andere werken met het thema `water en beweging`.

De tentoonstelling in de Watertoren wordt vrijdag 9 september geopend als in Alkmaar `Kunst tot de Nacht` plaatsvindt. Tijdens het Monumentenweekend van 10 en 11 september is de tentoonsteliong gratis te bezoeken.

U kunt de expositie daarna bezoeken op de zaterdagen 17 september en 1 oktober en op de zondagen 18 september en 2 oktober van 13.00 tot 17.00 uur.

Op zaterdag 1 oktober wordt van 12.00 tot 16.00 uur een speciale doorlopende Big Draw tekenworkshop georganiseerd. Speciaal voor deze tentoonstelling maakt kunstenaar Quiten Trentelman in het bassin van de Watertoren een installatie geïnspireerd op het werk van Miep van Riessen. Judith Koning toont haar ionstallatie `Waterlanders` naar aanleiding van het overlijden van Van Riessen en het doek `De Verdronkenen`.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: