Waterbazen scheppen voor schoon water

NOORDKOP – Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) organiseert tussen 13 september en 10 oktober de Waterbazenactie ‘Scheppen voor schoon water!’ om aandacht te vragen voor het nut van afvalrapen.

Veel afval dat op straat belandt, komt uiteindelijk in de sloot of in het riool terecht. Via de rioolwaterzuiveringen en gemalen wordt veel afval uit het water gehaald. Met kleiner afval lukt dit niet altijd. Dat is slecht voor de waterkwaliteit, en voor planten en dieren die in en om het water leven. Ook kan kleiner afval uiteindelijk in de zee belanden. 

HHNK roept op om tijdens het suppen, varen of wandelend langs de waterkant afval op te ruimen. Ook kunnen er foto’s van het afval via de Litterati App gedeeld worden. Door de code WATERBAZEN te gebruiken helpen opruimers mee probleemgebieden in kaart te brengen.

Op vijf locaties in Hollands Noorderkwartier zijn Waterbazenstartpunten ingericht met zwerfafvalbingokaarten, vuilniszakken en informatie over winacties. Informatie over de actie en activiteiten zijn te vinden via hhnk.nl/waterbazen. Onder de Waterbazen die meedoen wordt een aantal leuke prijzen verloot.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord
  1. Willem Kroon
    Willem Kroon zegt:

    Laatst was er bij mij een gerenommeerd bedrijf uit Schagen die had wel een oplossing door de wasmachine afvoer aan te sluiten op het “hemelwater” riool. Dat kan toch niet want dan loopt het afvalwater met (de wasmachine afvalwater) fosfaat, etc zo de sloot in. Vissen zullen daarvan de gevolgen ondervinden. Ik denk zelf dat er ook in Schagen veel aansluiting verkeerd zijn aangesloten. Dus loopt dit vuile “grijze” en het zwarte water zo de sloot in.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: