Wat vindt u van een rechtse coalitie?

SCHAGEN – Na ongeveer zes maanden is er een onderhandelaarsakkoord van de PVV, BBB, VVD en NSC voor een rechtse coalitie met waarschijnlijk Ronald Plasterk als premier.

Cameraman Kees Bakker en Kitty Mertz gingen donderdag voor het televisieprogramma ‘Straatpraat’ de markt in Schagen op om te vragen wat men daarvan vindt.

De antwoorden op die vraag zijn vrijdag op de oneven uren te zien op Noordkop Centraal TV via Ziggo kanaal 40 en KPN kanaal 1422.

Het programma gaat zondag, met uitzondering van 11.00 uur, op herhaling.

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
6 antwoorden
 1. Niehland Reil
  Niehland Reil zegt:

  Ik vind het nogal wat dat sommige Nederlanders een volledige coalitie van 4 verschillende partijen ´extreem rechts´ durven noemen. Vaak zijn het dan ook personen met extreme denkbeelden die de motor zijn van dat soort uitgesproken ongenoegen en vanzelfsprekend voelen zij zich misdeeld. Dat is opvallend omdat we überhaupt maar weinig rechtse kabinetten kennen in onze recente vaderlandse geschiedenis, het midden reageerde namelijk vrijwel altijd mee. Ook nam rechts nooit een patent op de moraal en wanneer je de discussies aan ´praattafels op tv´ ziet en de frustratie bij de niet rechtse en middenpartijen partijen proeft over het feit dat ze hun vinger in de pap punten en daar valt dus voor rechts nog wel wat ´te winnen´. Of ´te verliezen´ natuurlijk. Aad….voor de komende decennia overduidelijk kwijt zijn, dan begrijp je pas goed dat er vanaf nu veranderingen op komst zijn die we niet eerder hebben meegemaakt. Fortuyn, van Gogh, Bouyeri, van der Graaf, de misprijzende blik van Melkert, het waren allemaal opstapjes voor vandaag. Maar alles went natuurlijk, en een tegenbeweging zal dan ook zeker niet uitblijven zoals dat gaat met de mensheid, echter, die tegenkracht zal welzeker vanuit een nog rechtsere hoek gaan verschijnen. De sociale krachten in onze maatschappij hebben voorlopig hun krediet verspeeld en laten we eerlijk zijn: de PVV is nog aardig ´links´ op veel punten dus daar valt voor rechts nog wel wat te winnen.

 2. Aad
  Aad zegt:

  Wat een simpele figuren die zeggen dat het tijd wordt voor een rechts kabinet. We hebben al jaren een rechts kabinet en gaan nu naar een extreem rechts kabinet. Mensen laten zich leiden door het populistische Braakhekke van de pvv en bbb en hebben de zondebok gevonden in de asielzoekers terwijl de overgrote deel van de buitenlanders hier zit omdat ze door bedrijven hierheen worden gehaald om uitgebuit te worden.
  Dit akkoord is alleen goed voor de boeren, aandeelhouders en bedrijven. Deze kunnen dankzij allerlei subsidies hun rijkdom nog verder uitbreiden. Vooral de al rijk gesubsidieerde boeren worden er nog beter van. Schandalig!!
  Onderwijs, zorg, wetenschap, cultuur en de gewone burger betaald de rekening, maar helaas zal domrechts zelf dat anders zien!

 3. Kasper De Wild
  Kasper De Wild zegt:

  Rechts is veroorzaakt door links.
  De linkse oortjes en oogjes zijn te lang gesloten gebleven.
  De onvrede over bepaalde zaken is niet van gisteren.
  Als je de grootste problemen niet ziet en oplost krijg je onvrede.
  En nee de VVD is de afgelopen jaren niet rechts geweest.
  Veel beloven , niks oplossen.
  Rutte is de marionette pop van de multinationals geweest.

  • Aad
   Aad zegt:

   VVD niet rechts geweest hahaha…. en in dezelfde zin marionet pop voor multinationals. Dat is echt wel rechts los van het feit dat vvd sowieso rechts is.

Reacties zijn gesloten.