Wat vindt u van 2 miljard voor verbouwing?

SCHAGEN – Bij de start van de verbouwing van het Binnenhof was er een budget van 475 miljoen euro. De renovatie valt inmiddels maar liefst vier keer duurder uit dan gedacht. 

Bij de Voorjaarsnota 2023 werd het bedrag verhoogd tot 844 miljoen euro en dit jaar is dat bedrag verhoogd naar 1652 miljoen euro. Voor de totale verbouwing van het Binnenhof wordt rekening gehouden met zo’n 2 miljard euro en ook dat is nog niet zeker.

Cameraman Kees Bakker en Kitty Mertz gingen donderdag voor het televisieprogramma ‘Straatpraat’ de markt in Schagen op om te vragen wat men daarvan vindt.

De antwoorden op die vraag zijn vrijdag op de oneven uren te zien op Noordkop Centraal TV via Ziggo kanaal 40 en KPN kanaal 1422.

Het programma wordt zondag op de oneven uren, met uitzondering van 11.00 uur, herhaald.

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
 1. Henk
  Henk zegt:

  Das toch standaard , vooraf roepen het kost 200 miljoen en de nacalculatie wordt 800 miljoen. Tja eenmaal bezig kun je niet meer stoppen he !
  Toch geen geld van hun zelf.
  Geeft een stuk makkelijker uit.

  Veelvoudig gebruikte uitspraak in de onderzoeken daarover ” het is gelopen zoals het gelopen is” of deze ” wil je onderdeel zijn van het probleem of van de oplossing” echt geniaal, of ” we wisten we toch al van te voren”

  Ambtenarij is een gedrocht geworden.

Reacties zijn gesloten.