Wat je wil weten over gin en wodka

Nieuwsgierig zijn is een goede eigenschap. Het stelt je in staat met een open blik naar de zaken te kijken, nieuwe dingen te leren en achter mooie dingen te komen. We moedigen die nieuwsgierigheid dan ook ten zeerste aan. Dat niet alleen, daar blijft het echt niet bij. Nee, wij stimuleren je nieuwsgierigheid ook nog eens en vandaag wel op een hele speciale manier. We doen dit door je te informeren over twee dingen waar de meeste mensen niet veel vanaf weten, behoudens dat het alcoholische drankjes zijn. Het gaat natuurlijk over een gin en wodka. Deze drankjes worden wereldwijd gedronken in allerlei combinaties en gelegenheden, daarom is het leuk om er wat over te weten. Binnenkort een feestje op de planning? Lees dit zodat je wat leuks te vertellen hebt over het drankje dat je iemand ziet drinken! 

Gin

Gin is een drankje dat veel minder wordt gedronken dan het andere drankje waar we het over gaan hebben, maar toch is gin kopen een goed idee. Je moet alleen wat weten over hoe het gedronken wordt en waar het vandaan komt! Allereerst is het goed om te weten dan een gin minstens 37,% alcohol moet bevatten en dat het in de eerste instantie voor de armen was, maar later een rijkeluis drankje werd. Gin wordt in ieder geval gemaakt met alcohol, water, jenever en botanicals. Zonder die botanicals houd je eigenlijk jenever over, dat is een heel ander drankje. Die botanicals zijn dus elementen die niet vergeten mogen worden en echte smaakmakers. Je kunt een gin drinken met een tonic, dat is het meest bekend. Ook kun je kiezen tussen een gedistilleerde gin en een London dry gin, dat zijn behoorlijk verschillende smaken. Tevens is er een sloe gin, dat is nog weer wat anders. 

Wodka

Dan is het tijd voor de welbekende wodka; bekend uit Oost-Europa. Allereerst een leuk feitje om mee te beginnen, is dat de correcte manier om het te schrijven wodka is en niet vodka. Wodka is heerlijk te combineren met allerlei soorten frisjes, maar kan ook in een lekkere cocktail. Zo wordt hij vaak gedronken in een cosmopolitan, een erg bekend en geliefd drankje onder velen. Daarnaast betekent wodka in het Pools en Russisch water, vandaar dat ze het daar misschien drinken als water! Over water gesproken; wist je dat een paar druppels wodka bij de planten en bloemen wonderen doet wanneer je deze fris wil houden? Zo gaat dat bloemetje dat je net hebt gekocht voor in de woonkamer veel langer mee, is dat even handig! 

Proeverij

We kunnen ons voorstellen dat je nu nieuwsgierig bent geworden naar al die lekkernijen. Dan raden we je ten zeerste aan om het eens allemaal lekker te proberen! Leef je uit en kijk of er iets tussen zit dat je echt razend enthousiast maakt. Is dat niet het geval? Misschien kun je dan toch wat meer smaakmakers toevoegen en geen pure wodka of gin drinken! Het kan bijna niet missen, het zijn niet voor niets twee van de meest populaire drankjes ter wereld. Santé!

Avatar foto
Je leest een commerciële bijdrage. Ook een bijdrage op onze website? Vraag naar onze aantrekkelijke tarieven via promotie@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):