Wandelen en fietsen langs de Langereis

NIEDORP – IJsclub Aartswoud en IJs en Volksvermaak Nieuwe Niedorp organiseren zondag 28 augustus van 8.00 tot 20.00 uur de achtste Langereistocht; start is in Nieuwe Niedorp, Aartswoud en Hoogwoud.

De wandelroute gaat via dijkjes, kades en boerenlandpaden in de omgeving van de dorpen Nieuwe Niedorp, Hoogwoud en Aartswoud. De tocht is ca. 25 km maar kan ook in kortere afstanden van 8, 8,5 en 9 km worden afgelegd.

Er is gratis busvervoer tussen de startplaatsen bij de kortere afstanden. Informatie hierover ligt bij de startplaatsen. Het is niet toegestaan om honden (ook aangelijnd) mee te nemen.

De fietstocht is ca. 40 kilometer en de route loopt langs het parcours van de Langereis schaatstocht.

Op de Langereistocht zijn verschillende bezichtigingen mogelijk zoals oude werktuigen in de schuur van Nick Houter, de geitenstal van Klaver Geit, het rundveemuseum Aat Grootes en de tentoonstelling van ‘Walvisch tot badpak’ in Aartwoud.

Voor deze laatste tentoonstelling wordt een kleine bijdrage gevraagd. Voor de wandel- en fietstocht betalen volwassenen € 5,-, kinderen van 12 tot 16 jaar € 2,- en kinderen van 0 tot 12 jaar mogen gratis mee.

Meer informatie over de Langereistocht is te vinden op www.langereistocht.nl.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: